slide_oven

De feiten en problematiek:

Steeds meer mensen krijgen te maken met een uitdaging in hun dagelijkse dieet. Dit komt omdat zij bepaalde stoffen vanwege een overtuiging of allergie moeten weg laten uit hun voeding. De markt voor glutenvrije producten stijgt hierdoor enorm en behoort tot een van de snelst groeiende markten in de free from - foodsector. Laatst genoemde komt doordat er steeds meer mensen bijkomen waarbij glutenintolerantie (coeliakie) wordt gediagnosticeerd. Mensen die deze ziekte hebben zijn overgevoelig voor gluten; een eiwitfractie die voorkomt in de meestgangbare graansoorten (tarwe, gerst, rogge, kamut, spelt) en die in bijna alle moderne levensmiddelen zijn verwerkt.

Bakken vrij van

Waardoor deze stijging van het aantal gevallen de laatste jaren zo toeneemt is nog onvoldoende bekend. Vast staat, wie deze ziekte heeft, heeft maar één remedie: Het volgen van een levenslang, glutenvrij dieet.

Daarnaast blijft het bewustzijn over voeding en daarmee de vraag naar eerlijke en gezonde producten (free from / reform- producten) in het algemeen alsmaar stijgen bij de consument.

Uiteraard willen bedrijven op deze markt inspelen. Echter zijn de vereisten om in deze markt veilige en betaalbare producten te maken hoog.

Om bijvoorbeeld glutenvrije producten te maken en te verpakken moet gewerkt worden in een omgeving die hier volledig voor is ingericht en moet men de processen continue blijven bewaken. Zelfs de kleinste aanwezigheid van gluten kan glutenvrije producten besmetten waardoor zij niet meer geschikt zijn voor het glutenvrije dieet. Dit noemt men contaminatie ofwel kruisbesmetting.

De oplossing:

DAFCO bied haar klanten alle stappen die nodig zijn om glutenvrije, dan wel free from-producten, zo goed en zo concurrerend mogelijk in de markt te zetten, zonder dat haar klanten hiervoor zelf alle dure aanschaffingen moeten doen.

Om dit te realiseren heeft DAFCO vele bedrijfsprocessen in eigen hand en kunnen wij deze op een interessante manier aan onze klanten aanbieden:

  • Eigen, zelfstandige import (rechtsstreekse inkoop van de grondstoffen/ ingrediënten vanaf de bron i.p.v. via de tussenhandel zoals handelaren en importeurs).
  • Een eigen maalderij. Het in eigen huis vermalen van de grondstoffen tot halffabrikaten (meelsoorten) die bijvoorbeeld in de producten (bakmixen) als ingrediënten worden gebruikt, i.p.v. dit te moeten laten doen door andere bedrijven tegen hoge kosten en vaak niet in de juiste omgeving (gevaar voor kruisbesmetting in niet-glutenvrij-gespecialiseerde bedrijven).
  • Eigen meng-, verpakkings-/afvullijnen. i.p.v. het uiteindelijke mengen van bijvoorbeeld bakmixen, muesli, etc. te moeten uitbesteden en/of door co-packers ergens te moeten laten verpakken. DAFCO houdt ook deze processen in eigen hand en weet hierdoor dat het veilig en zonder gevaar van contaminatie gebeurt.
  • Eigen kwaliteitsbewaking d.m.v. een eigen lab dat gespecialiseerd is in glutenonderzoek en de detectie van sporen van gluten in producten. Dit bespaard veel geld.

Door bovenstaande processen in eigen hand te houden en gecombineerd aan te bieden heeft DAFCO grip op de zaken. Zo kan DAFCO marges van diverse productiestappen, die normaliter door verschillende partijen worden gedaan, verkleinen en als totaalpakket aanbieden. Hierdoor worden kosten bespaard.

Doordat DAFCO alles zelf in de hand heeft, hebben wij optimaal zicht op de naleving van de veiligheid zodat eerlijke en goede producten gegarandeerd zijn.

social_bg_2